AAI račun

ARNES omogoča AAI prijavo. To je vrsta enotne prijave za izobraževalno in raziskovalno sfero v Sloveniji, kjer lahko uporabnik z enim uporabniškim imenom in geslom (AAI računom) dostopa do številnih spletnih storitev (npr. šolske spletne učilnice, ARNES-ove storitve, Office365, kolesarski izpit …).

Osnovne informacije o AAI računu.

  •   Vsak AAI račun sestavljata uporabniško ime (imenovano tudi NetID ali E-identiteta) in geslo.
  •   AAI račun lahko pridobijo učitelji (ime.priimek@os-kamnica.si) in učenci (ime.priimek@os-kamnica.si) šole.
  •   Vsem učencem od 4. do 9. razreda bo AAI račun dodeljen pri pouku oz. na začetku šolskega leta.
  •   Svojega NetID (uporabniškega imena) ne morete spremeniti, vedno pa lahko zamenjate svoje geslo.
  •   Pomoč in podpora v zvezi z AAI računom: računalnikar ali razrednik.

Učenci bodo v prihodnjih šolskih letih za opravljanje določenih dejavnosti v okviru šole potrebovali e-identiteto oziroma AAI-račun (učenje na daljavo, opravljanje teoretičnega dela kolesarskega izpita, sodelovanje v spletnih učilnicah, omogočen dostop do Office 365 in Oblak 365…). Z AAI računom se lahko prijavijo do vseh tistih Arnesovih storitev, ki omogočajo AAI prijavo in imajo gumb

–> izberi OŠ Kamnica   (navodila za prijavo)

Zamenjava gesla za AAI račun (navodila)

Pravila uporabe omrežja Arnes

E-POŠTA OŠ Kamnica  – G Suite for Education

Na Osnovni šoli Kamnica učenci in zaposleni uporabljajmo G Suite for Eduation. Učitelji in učenci se do e-pošte prijavijo z dodeljenim AAI računom.

Zmogljiv elektronski predal, souporaba koledarjev, velika oblačna shramba in dokumenti v oblaku omogočajo hitro komunikacijo, dobro časovno organizacijo, mobilnost ter dostopanje do podatkov od kjerkoli.

OFFICE 365, OBLAK 365 –  posebna ugodnost za učence

Na OŠ Kamnica učencem in zaposlenim omogočamo brezplačno uporabo Microsoftovih rešitev Office 365.

Za dostop do storitev  potrebujete AAI račun. Na spletni strani https://o365.arnes.si se prijavite (gumb “Prijava uporabnika”) z vašim AAI računom. Pri tem v spustnem seznamu »Idp domače organizacije« izberite OŠ Kamnica. Ob prvi prijavi boste ustvarili račun v Office 365. Po uspešni prijavi se vam prikažejo povezave do storitev v Office 365.

V primeru storitve Office365 gre za oblačno storitev, ki jo nudi zunanji ponudnik in ni v upravljanju šole.  Za podrobnejše informacije uporabite vgrajeno pomoč ali pa informacije poiščite na spletu.

Navodila za namestitev Office365 na računalnik

Antivirusna programska oprema WithSecure Elements Endpoint Protection

V okviru Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki je za obdobje do 31. decembra 2025 kupilo programsko zbirko za zaščito pred računalniškimi virusi WithSecure lahko v tem obdobju uporabljajo program WithSecure Elements EPP for Computers tudi učitelji, učenci in dijaki na računalnikih na njihovem domu. Vsak uporabnik je upravičen do ene aktivacijske kode. Koda deluje na enem računalniku.

Učitelji, učenci in dijaki so upravičeni tudi do uporabe WithSecure Elements EPP for Mobile za uporabo na njihovih mobilnih napravah. Vsak uporabnik je upravičen do ene aktivacijske kode, ki deluje na eni napravi.

Za pridobitev programov in aktivacijskih kod iz zbirke programa WithSecure Elements EPP for Computer oddajte izpolnjeno izjavo v tajništvu šole oz. na elektronski naslov danijel.korpar@os-kamnica.si. Na osnovi podpisane izjave boste naknadno prejeli aktivacijski kodi.

DODATNE INFORMACIJE

Sprememba gesla AAI identitete: https://mdm.arnes.si/

O Office 365: https://o365.arnes.si/ucenec/prednosti

Namestitev: https://o365.arnes.si/ucenec/namestitev

Zakaj Office 365: https://o365.arnes.si/ucenec/priloznosti