“Nobena zabava ni tako poceni kot branje, niti noben užitek tako dolgotrajen.” 

Šolska knjižnica je prostor, v katerem se skriva največ znanja na šoli. Knjižnica OŠ Kamnica razpolaga s približno 20.000 enotami knjižnega gradiva, ki je namenjeno izposoji. Uporabnikom so na voljo tudi serijske publikacije in neknjižno gradivo. Pogosto pa je knjižnica tudi prostor za druženje, listanje po knjigah in revijah, poslušanje pravljic in varno zatočišče, v katerem lahko v miru prepišeš pozabljeno domačo nalogo, se pripraviš na pouk ali poklepetaš s knjižničarko.

17. septembra, na dan zlatih knjig, postanejo prvošolčki člani šolske knjižnice. Učenci lahko izbirajo med literaturo za bralce začetnike, naprednejše knjižne molje in izurjene bralne sladokusce. Na voljo so tudi knjige v nemškem, angleškem in francoskem jeziku, strokovne knjige z različnih področij, stripi, otroške in mladinske revije ter slovarji, leksikoni in enciklopedije. Knjižno bogastvo naše knjižnice je namenjeno učencem, ki radi raziskujejo tuje dežele in oddaljene svetove, spoznavajo ljudi in običaje doma in po svetu, preteklost, prve korake v znanost in dobre medosebne odnose.

Šolska knjižnica je pomemben sestavni del celotnega vzgojno-izobraževalnega dela, saj predstavlja podporni sistem pouka tako za učence kot učitelje. V naši knjižnici so učencem na razpolago tudi štirje računalniki z dostopom do svetovnega spleta.

V knjižnici obeležujemo številne dogodke in praznike, se pridružujemo različnim dobrodelnim akcijam, prav tako pa sodelujemo v različnih projektih in natečajih, ki spodbujajo ljubezen do pisane besede, bralno pismenost in pisanje (Bralna značka, Bralni maraton, Rastem s knjigo, Naša mala knjižnica, Teden pisanja z roko, Noč knjige, Izmenjava knjižnih kazalk in literarnega junaka …).

V knjižnici vas pričakuje knjižničarka Janja Hleb. Vedno dobrodošli v svet domišljije in vseživljenjskega učenja!

»Na tem svetu je v ljudeh mnogo strasti in mnogokrat tudi mnogo ljubezni. Ena izmed teh ljubezni ne sega visoko v nebo, vendar je zakoreninjena globoko, tako da čar njenega čustva sije navznoter v človeka in seva navzven v čarnem krogu razumevajoče svetlobe. Ta ljubezen je strast posebne sorte: zagledanost in zaljubljenost v knjige.«

Tone Pavček