Rokovnik za vpis novincev v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2024/2025

Spoštovani starši devetošolcev!

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen rokovnik za vpis novincev v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2024/2025, ki vključuje roke za izvedbo prijavno – vpisnega postopka za vpis v programe nižjega, srednje poklicnega, srednje strokovnega in gimnazijskega izobraževanja, kar je aktualno za devetošolce, ki bodo prihodnje šolsko leto nadaljevali izobraževanje v srednjih šolah.

Najdete ga tukaj: https://www.gov.si/assets/ministrstva/MVI/Dokumenti/Srednja-sola/Rokovniki/Rokovniki-2024-2025/Rokovnik-za-prijavo-kandidatov-in-izvedbo-vpisa-v-1-letnik-programov-NPI-in-SPI-SSI-in-GIM-za-solsko-leto-2024-2025.pdf

 

Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole

Dijaki lahko spremljajo, kakšno je dnevno stanje prijav in vpis v različne vrste programov ter stanje prostih mest.

Programi nižjega in srednjega poklicnega izobraževanja, srednjega strokovnega izobraževanja in gimnazij

Če prihaja do tehničnih težav pri dostopanju do zgornjih spletnih povezav, lahko stanje prijavljenih na dan 2. 4. 2024 pogledate tudi na tej povezavi.

 

 

Kaj je Informativa?

Informativa je največji vseslovenski predinformativni dan, ki na enem mestu ponuja celovite informacije o izobraževalnih, poklicnih in zaposlitvenih priložnostih za mlade doma in po svetu.

Namenjena učencem, dijakom, študentom in odraslim Informativa poteka tik pred uradnimi informativnimi dnevi, na enem mestu pa predstavi srednješolske, visokošolske, višjestrokovne, dodiplomske in podiplomske študijske programemednarodne izmenjave, pokliceprekvalifikacije, obštudijske dejavnosti idr. Vzporedno poteka tudi zaposlitveni sejem za mlade Moja prva zaposlitev.

 

Info za informativo: https://www.informativa.si/

 

Dnevi odprtih vrat srednjih šol 2023/2024

Spoštovani starši in devetošolci,

v priponki so objavljeni dnevi odprtih vrat srednjih šol Podravske regije. Informacije o dnevih odprtih vrat lahko spremljate na tej spletni strani. V priponki tudi najdete informacije o srednjih šolah v Podravski regiji.

Dnevi odprtih vrat

 

Iskani poklici 👨‍🍳 👷‍♀️ 👨‍⚕️
 
V okviru pobude Evropske komisije 🇪🇺 za povečanje prepoznavnosti, privlačnosti in konkurenčnosti poklicnega in strokovnega izobraževanja smo letos še posebej naslovili poklice gostinstvo in turizem 👨‍🍳, gradbeništvo 👷‍♀️ in zdravstvo 👨‍⚕️.
 
Oglejte si zanimive videe, ki so jih pripravili skupaj z mladimi za mlade 💙🫶
 
Srednja zdravstvena šola:
 
Srednja gradbena, geodetska, okoljevarstvena šola in strokovna gimnazija:
 
Srednja šola za gostinstvo in turizem

 

Pred kratkim je izšel nov srednješolski portal www.SrednjeŠole.si!

Na portalu so predstavili 146 srednjih šol500 poklicev in 115 smeri! Posneli smo tudi že veliko število virtualnih sprehodov po šolah, s pomočjo katerih si lahko bodoči dijaki lažje predstavljajo šolsko okolje: https://srednjesole.aktualno.si/virtualni-sprehodi/

Več o portalu: https://srednjesole.aktualno.si/o-portalu/

Obiščete nas lahko tudi na naši Facebook strani: https://www.facebook.com/srednjesole.si/